Kupus salata je idealna u ovo doba godine, a ne moramo ni napominjati koliko je ovo povrće zdravo.
Uvek ukusna i zdrava kupus salata mnogima je omiljena u ovo doba godine i spremamo je po svom ukusu, ali često se zapitamo kako nam ne ispadne baš kao u restoranu.
Tajna je u jednostavnim koracima koje mnoge iskusne kuvarice i domaćice primenjuju, a caka je i u jednom sastojku koji mnogima nebi pao na pamet.
Sastojci:
– kupus
– so
– šećer
– jabukovo sirće
– ulje
– biber
Što je glavica kupusa svežija, to će salata biti ukusnija. Odstraniti spoljne, uvele listove kupusa, pa oprati glavicu. Iseći ga na četrtinu, pa izrendati. Posoliti sveže izrendan kupus i dobro promešati i izgnječiti rukama. Ostaviti ga nekoliko minuta da “odmori”. Dodati ulje i sirće u salatu, pa promešati. Po želji dodati i biber. Dodati malo šećera i promešati.