18. Decembra 2025.

Kako da krofne ne upiju ni kap ulja tokom prženja? Ova 2 trika će riješiti problem

Krofne su omiljena poslastica iz detinjstva. Ipak, i pored tog mirisa i ukusa koji mame, često se dešava da upiju previše ulja prilikom prženja, te zato ne možemo da ih pojedemo.

Srećom, postoje kuhinjski trikovi koji pomažu da krofne budu lagane, mekane i manje masne. Jedan od saveta jeste dodavanje praška za pecivo ili sode bikarbone u testo, što sprečava preterano upijanje ulja.

Takođe, važno je da ulje u kojem se krofne prže bude prethodno zagrejano, jer hladno ulje dovodi do toga da pecivo bude masno.

Kako da krofne ne upiju ni kap ulja tokom prženja? Ova 2 trika će rešiti problem

Postoji i drugi trik koji mnogi ne koriste: “odmor testa” i pravilna konzistencija. Ako testo “dobro odmori” pre prženja i nije previše mokro, krofne će biti vazdušaste i mekane, a upijaće znatno manje ulja.

Takođe, odmah nakon prženja stavite krofne na rešetku ili papirni ubrus kako biste uklonili višak masnoće. Uz ove savete, vaše krofne mogu da budu savršeno mekane, lagane i manje masne.

Kako da krofne ne upiju ni kap ulja tokom prženja? Ova 2 trika će rešiti problem

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare