16. Juna 2024.

Kako ćemo izgledati za 1000 godina?

Izgled ljudske vrste se kroz istoriju menjao više puta ali su sve dosadašnje promene bile minorne u poređenju sa onom koja nas očekuje u budućnosti. Ako je verovati veštačkoj inteligenciji, čovek će za 1000 godina izgledati potpuno drugačije, a ljudsku vrstu će činiti dve podvrste – kiborzi i “vanzemaljci”.

Mnogi od nas se s vremena na vreme zapitaju kako će pripadnici ljudske rase izgledati u budućnosti – hoće li zadržati makar delić sadašnjeg fizičkog izgleda ili će se pretvoriti u neke robote. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji više nema potrebe nagađati – slika čoveka za 1000 godina je toliko zastrašujuća da je možda bilo bolje da niko nikada nije ni postavio ovo pitanje, ni u sebi, a ni naglas.

Šokantni rezultati: Ovako će izgledati čovek za 1000 godina

Na osnovu upita radoznalih zaposlenih portala Uniland , softver sa veštačkom inteligencijom Middžornej (Midjourney) generisao je seriju fotografija koje prikazuju izgled čoveka u narednom milenijumu, odnosno 3024. godine. Malo je reći da je rezultat šokantan! Lice čoveka budućnosti jedva da podseća na lice čoveka danas.

Ono je kompletno prekriveno “šumom” kablova i drugih elektronskih komponenti poput čipova, kože na njemu gotovo da i nema (a na mestima gde je ima je ona sive boje), dok je pogled prazan i hladan. Čovek budućnosti više podseća da neki haj-tek skelet iz naučnofantastičnih filmova, nego na živu, razumnu i emocionalno inteligentnu osobu.

Neće svi ljudi izgledati kao kiborzi, ali će svi doživeti veliku transformaciju

Međutim, softver sa veštačkom inteligencijom nije predvideo da će ovako izgledati čitava ljudska populacija – ovakav fizički izgled imaće tek jedan deo stanovništva Zemlje. Drugi deo će takođe doživeti veliku transformaciju, ali će ona biti nešto drugačijeg karaktera. Kome li će se “posrećiti” više?

Lobanje drugog dela populacije postaće slične lobanjama vanzemaljaca: biće mnogo šire u gornjem delu, a uže u donjem, a njihove oči će biti velike i iskošene. Oblik nosa će se takođe promeniti, dok se na glavi neće nalaziti niti jedna vlas. Po mišljenju softvera, ovakva promena biće posledica globalnih klimatskih promena na Zemlji.

Foto:TOLLFREEFORWARDING

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare