1. Decembra 2023.

Kakav skandal: Potpisan sporazum sa državom koja ne postoji

Visoki zvaničnik Paragvaja smenjen je jer je potpisao memorandum o saradnji, kojim se preporučuje uspostavljanje diplomatskih odnosa s državom koja ne postoji.

Arnaldo Čamoro, sekretar kabineta u ministarstvu poljoprivrede, sam je u izjavi novinarima rekao da je smenjen jer je u oktobru potpisao sporazum s izaslanstvom “Sjedinjenih Država Kailase”, navodnog ostrva koji leži severno od Južne Amerike.

“Došli su i izrazili želju da pomognu Paragvaju, predstavili su nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to”, rekao je Čamoro i priznao da je nasamaren.

Dvojicu “izaslanika” čak je nakratko primio i sam ministar poljoprivrede.

Na memorandumu bivši sekretar kabineta čestita “uvaženom Nithjanandu Paramašivamu, suverenu Sjedinjenih Država Kailase na njegovom doprinosu hinduizmu, humanizmu i Republici Paragvaj” i preporučuje “vladi Paragvaja da aktivno razmotri uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Saveznim Državama Kailase i podrže njen prijem u međunarodne organizacije, među kojima i u Ujedinjene nacije”.

Paragvajski mediji otkrili su da je “suveren” iz Kailase zapravo državljanin Indije koji je u begu od pravosudnih organa Indije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare