25. Septembra 2023.

Kafići u Banjaluci nikad puniji, kafa nikad skuplja

Cijene nekih vrsta kafe u banjalučkim kafićima prelaze i tri KM, a uprkos ovim cijenama, promet u kafićima nije opao.

Kafa je uvijek bila najjeftinije piće u kafićima, a sada postaje luksuz, koji vas može koštati i 3,20 KM.

“Prije nekoliko dana otišla sam u kafić sa drugaricom, popile smo samo dvije produžene kafe sa šlagom. Kada sam pogledala račun, pisalo je da moram dati 6,40 KM za dvije kafe, mislila sam da je došlo do neke greške”, rekla je začuđeno Banjalučanka.

Dodala je kako više neće ići u ovaj kafić, te da će od sada prvo pogledati cjenovnik.

“Cijena kafe je nekada bila marku, pa je skočila na 1,50 KM, a ovo sada nije normalno”, istakla je ona, te dodala da veći gradovi u svijetu nemaju ovakve cijene kafe.

“Pariz je jedan od najskupljih gradova na svijetu, a kafa od jednog evra postoji u nekoliko lokalnih institucija, jer uz interaktivnu kartu parisko gradsko vijeće daje sve od sebe kako bi osiguralo da tako i ostane”, kazala je ona.

Prema riječima Banjalučana, cijena kafe u gradu varira od 1,20 KM do 3.50 KM kada je riječ o kratkoj i produženoj kafi.

“Najjeftinija kafa je u menzama i košta 1,20 ili 1,50 KM, ali je daleko od centra grada, u kom cijene variraju od dvije pa do 3.50 KM”, pojasnili su oni.

Kako kažu, u nekim kafićima nije jednaka cijena produžene kafe i produžene kafe sa šlagom ili mlijekom, te je potrebno platiti kafu bez mlijeka ili šlaga dvije ili 2,20 KM, a ako pijete sa šlagom ili mlijekom, platićete 2,50 KM, 2.80 KM, pa sve do 3.50”, kazali su oni.

U jednom banjalučkom kafiću su rekli da je cijena domaće kafe kod njih 2,50 KM.

“Kod nas je cijena espresso kafe 2,50 KM, dok je mali macchiato 2,80 KM. Kapućino je tri KM, a late 3,50 KM”, rekli su oni.

Dodaju da imaju mnogo posla, te da su kafići u centru grada, kao što se može i vidjeti, puni.

“Ujutro u osam časova željela sam da popijem kafu prije posla i ušla sam u prvi kafić koji se nalazi u blizini mog radnog mjesta. Već tada je bio pun, nisam mogla pronaći mjesto, te sam uzela kafu za ponijeti”, rekla je jedna Banjalučanka.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare