5. Juna 2023.

Kadirov: Čekamo naređenje

Kadirov je dodao da čeka takvo naređenje.

Prema njegovim rečima, da bi se likvidirale banditske grupe na ruskoj teritoriji, bez posledica po civile i infrastrukturu, neophodne su posebne veštine i priprema: ne samo vojno iskustvo, nego i antiterorističko.

“Tako su obučeni čečenski borci koji već imaju iskustvo čišćenja republike od banditskog podzemlja u šumskoj i gradskoj sredini, kao i iskustvo oslobađanja gotovo četiri desetine naseljenih mesta u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, uključujući Marijupolj, gde su stupili u borbu s znatno brojnijim protivnikom”, naveo je Kadirov na Telegramu.

On je podsetio da broj čečenskih boraca u bataljonima i pukovima bezbednosnih i vojnih struktura premašuje 70.000 ljudi.

“To su tri cele armije! Svi odredi su obučeni na Ruskom univerzitetu za specijalne jedinice. Opremljeni su najnovijom tehnikom, obučeni, imaju pouzdano naoružanje i spremni su da ispune svaku naredbu vrhovnog glavnokomandujućeg radi zaštite države i građana. To bi bilo odlično rešenje. Zbog toga smo spremni i čekamo naredbu”, naveo je Kadirov.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare