18. Jula 2023.

Jutjuber je postavio ogroman zadnji lonac na Daciju Logan (VIDEO)

Dacia Logan je u nekim zemljama jedan od najomiljenijih automobila, posebno zbog pristupačne cene, niskih operativnih troškova i pouzdanosti. Logan nikada nije bio automobil koji „puca“ na premijum, to nije njegova svrha na tržištu.

Umesto toga, to je automobil na koji se možete osloniti, lak za popravku i jeftin za održavanje. Upravo zbog toga se mnogi koriste kao vozila taksija. Jutjuber Andrej Verestjuk je kupio Daciju Logan prve generacije koji je korišćen kao taksi, sa 753.000 km na satu, koji još uvek ima originalni motor od 1,4 litra.

Nije u najsrećnijem stanju, kao što se i očekuje od automobila s tolikom kilometražom, ali je projekat koji je u toku, koji Andrej dokumentuje na svom kanalu na platformi YouTube. Odvezao je vozilo na servis, izmerio mu snagu, a sada ugradio auspuh napravljen specijalno za ovaj autoMOBIL, od nule.

Tako je Andrej kupio lim od nerđajućeg čelika, dimenzija 1×2 metra, koji je dao osobi koja će biti zadužena za izradu auspuha za Logan. Prvi korak se sastojao u demontaži starog izduvnog sistema automobila, ali i odvajanju rezervoara za instalaciju za TNG.

Zaista, Andrej se odlučio za veoma veliki zadnji lonac, koji je modelovao po prečniku gume. Dakle, ukupni prečnik je preko 16 inča, kao što izgleda ta guma. Veoma je velika, zato su morali da iseku deo branika i karoserije automobila.

Postignut je željeni efekat, automobil je mnogo glasniji. Auspuh je toliko veliki da podseća na mlazni motor, iako Logan nema ni 100 KS.

Što se tiče cene, Andrej navodi da je koštao najmanje 500 evra – materijal i radna snaga, što je u nivou nabavne cene ovog automobila, koja je iznosila isto toliko.

Autorpublika.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare