17. Aprila 2023.

Junetina u sosu od pomorandže i meda

Sastojci:

  • 4 juneće šnicle,
  • 1 veća narandža,
  • 4 dcl vode,
  • 4 dcl pavlake za kuvanje,
  • 1 kašika meda (bagrem ili cvetni),
  • 1 mala kašika mešavine belog, crnog i crvenog bibera grubo mlevenog,
  • 1/4 male kašike mlevenog mažurana,
  • 1/4 male kašike mlevenog bosiljka,
  • po ukusu vegeta, so.

Priprema:

  • Juneće šnicle istući i nožem prorezati žile kako se ne bi uvijale kod pečenja i dinstanja. Uvaljati ih u pripremljenu smesu začina: beli, crni i crveni biber, so, vegeta, mažuran i bosiljak.
  • U dubljem tiganju zagrejte ulje i staviti šnicle. Šnicle pržiti sa obe strane na ulju sve dok ne promene boju. Zatim, polijte ih s 4 dcl vode i pola količine pavlake za kuvanje. Po želji se može još dodati navedenih začina.
  • Narandžu prerezati na pola i iscediti sok, te ga zajedno s jednom kašikom meda pomešati sa junetinom iz tiganja. Po potrebi dodati još začina.
  • Junetinu dinstati do željene tvrdoće.
  • Desetak minuta pre no što je junetina dinstana dodajte i preostalu količinu pavlake za kuvanje. Po završetku umak mora biti kremast.
  • Servirati u tanjire i svaki komad preliti s umakom u kojem se junetina dinstala.
Foto: Andrei Iakhniuk/Shutterstock
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare