24. Augusta 2023.

Još ne znamo kako će izgledati supersportska Alfa, ali AI zna

Italijanski proizvođač najavio je svoj supersportski novitet za kraj mjeseca, a neki ga već sada mogu vidjeti, odnosno njegov mogući izgled uz malu pomoć vještačke inteligencije (AI).

Sve što treba da uradite je da kroz šest ključnih reči date pravi opis automobila, a ostalo će uraditi veštačka inteligencija. Ovom prilikom Alfa Romeo Australia predstavlja posebnu stranicu na kojoj svi zainteresovani mogu da vide do sada razvijene predloge, ali i da predstave svoje.

Kompanija je do sada objavila samo nekoliko detalja vezanih za novitet, a ostavila je otvorenom ideju da li je zaista u pitanju duhovni naslednik modela 33 Stradale iz 1967. godine.

Većina zaljubljenika u automobile Alfa Romeo će se složiti da je ovde jedino bitno da Stellantis učestvuje samo kao finansijska podrška, dok Alfinim stručnjacima treba dati potpunu slobodu.

Informacija koja je do sada najsnažnije odjeknula ukazuje na to da je u pitanju automobil baziran na Maseratiju MC20, sa motorom iz modela Giulia QV, odnosno 2.9 V6 biturbo agregatom.

Navodno je sve osim cene u znaku broja 33, pa uz brojčanu oznaku serija broji tačno 33 primerka, a nova Alfa može da ubrza do 333 km/h.

Cena je na nivou od milion evra, a uz malo strpljenja, uskoro će biti poznati svi detalji.

Jedno od mogućih dizajnerskih rešenja nove Alfe uz pomoć AI (Foto: Alfa Romeo Australia)

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare