"Jokić? Nikada nismo vidjeli takvog" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Jokić? Nikada nismo vidjeli takvog”

Čendler Parsons, bivši NBA košarkaš, rekao je da Nikola Jokić odmiče od konkurencije u trci za MVP nagradu.

Parsons, koji se zbog velikih problema sa povredama penzionisao početkom 2022. godine, nahvalio je Jokića u emisiji “Run it back” na kanalu “FanDuel” na Jutjubu.

“Ove sezone je tesna trka za MVP-a, pošto svake nedelje, svake večeri, momci koji su kandidati za MVP-a odigraju sjajne utakmice. Tada se priča, možda je on u prednosti, možda je ovaj drugi, itd…”, započeo je Parsons.

“Ali, ako pogledamo Jokića protiv Orlanda, šutnuo je jedanaest puta. Bio je na 8/11, neverovatno je učinkovit… Mislim da nikada nismo videli centra koji igra poput njega, organizuje napade, šutira 62 odsto iz igre jer ništa ne forsira, ne šutira teške šuteve, pregled terena mu je neverovatan…
“, dodao je.

Na početku sezone, Parsons je, kao i većina, bio stava da je nemoguće da Jokić osvoji treću MVP nagradu u tri sezone, ali mišljenja se menjaju.

“Na početku sezone tražio sam bilo koji razlog da kažem: ‘Nema šanse da će osvojiti treći MVP zaredom. Dajte Luki, Tejtumu’”, kaže Parson i dodaje:

“Ali, ne mogu to više da radim, Jokić je fenomenalan, beleži u proseku tripl-dabl, najbolji tim su na Zapadu i sve oko sebe čini boljim. Nije jedan od onih koji ima “praznu” statistiku, on čini saigrače i ekipu boljom. Najbolji su na Zapadu većinu vremena i impresivno je sve što radi”.

“Jokić mi je glavni favorit i mislim da je neverovatno što je uopšte u šansi da osvoji treću MVP nagradu zaredom, to je nečuveno”,
 zaključio je.

U istoriji najjače košarkaške lige na svetu samo su trojica igrača uspevala da ponesu ovu nagradu – Vilt Čemberlen, Bil Rasel i Leri Bird. Jokić ima ozbiljnu šansu da uđe u to društvo.

Danas objavljeno

Kirjos priznao napad; sudija mu oprostio: Reagovao u žaru trenutka

Zeljka

Jokić se poigrava, tripl-dabl više nije vijest, monstruozan nastup Janisa

Zeljka

Amerikanci podržavaju učešće Rusa na OI – ali pod jednim uslovom

Zeljka

Ostavite komentar