27. Maja 2023.

“Jokić je najbolji centar”

Dok je Džoel Embid dobio ove sezone MVP priznanje, Nikola Jokić je sa svojim Denverom stigao do velikog NBA finala.

Nagetsi i dalje ne znaju ko će im biti protivnik u finalu, Majami ili Boston, ali o Jokiću se uveliko priča u NBA forumima.

Tako je i legendarni Šakil O'Nil u svom podkastu još jednom odao priznanje srpskom centru, koji je nosio Denver i ove sezone do velikih pobeda.

Jokić je najbolji centar. Promenio je košarku, ali mislim da igra poput igrača novog talasa, onako kako bi trebalo da igra. Pre pet godina svi centri su samo bili skok šuteri, Jokić je najbolji i to je dokazao. I dalje je tu. Jer, slušajte, bilo je mnogo onih koji su bili MVP pre mene, ali nema šanse da su bili bolji od mene. Neki su dobili tri puta tu MVP nagradu, ja sam dobio jednu i Kobi Brajant je dobio jednu, hoćete li onda da kažete da su ti igrači bolji od mene i Kobija? Sumnjam u to. U stvari, znam da nisu”, kaže O'Nil.

Zvezda američke košarke kaže da je Jokić definicija univerzalnog centra.

Embid je MVP, ali u ovom plej-of mečevima, sve najbolje scene koje smo od njega videli bili su skok šutevi. To je definicija šta bi centar novog doba trebalo da radi. Gledam ga i to nije u stilu, trojka, trojka, trojka, pik end pop. Džoker? Vidite sve kod njega“, zaključio je O'Nil.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare