8. Augusta 2023.

JLR najavljuje „bejbi“ Defender

Popularnost terenskih vozila veličine Jeepa Renegade i Forda Bronco Sport (i Forda Kuga) dovešće do toga da JLR (bivši Jaguar Land Rover) uskoči u red sa kompaktnom ponudom koja čini deo proširene porodice Defender.

Priča o takozvanom „bejbi“ Defenderu datira nekoliko godina unazad, ali izvršni direktor JLR-a Adrian Mardel konačno je potvrdio planove tokom nedavnog sastanka investitora na kojem je rekao da će nova platforma kompanije EMA dizajnirana za kompaktne SUV-ove iznedriti model sa oznakom Defender, izvestio je Autocar u ponedeljak.

Prema novoj strategiji objavljenoj u junu, JLR će svoje oznake Range Rover, Discovery i Defender pretvoriti u brendove, uz marku Jaguar. Kompanija je već primenila ovu strategiju sa Range Roverom, koji je postao pseudo brend za porodicu modela koja uključuje Range Rover Sport, Range Rover Velar i Range Rover Evoque, pored izistinskog modela Range Rover.

Slično tome, budući brend Defender mogao bi uključiti trenutni Defender sa tri međuosovinska rastojanja, „bejbi“ Defender (verovatno označen kao Defender Sport) i možda pikap Defender.

Platforma EMA koja je navodno postavljena za „bejbi“ Defender se razvija isključivo za električne pogone, za razliku od ranijeg plana da podržava i motore SUS. Platforma će iznedriti svoje prvo vozilo 2025. godine. Vozilo će biti iz porodice Range Rover i smatra se da će biti Range Rover Velar sledeće generacije.

„Bejbi“ Defender će uslediti oko 2026, prema onome što piše Autocar.

Poznati dizajner s ovih prostora, Dejan Hristov, pre nekoliko godina je dao svoje viđenje „bejbi“ Defendera, čije slike su između ovih redova.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare