26. Septembra 2023.

Jens Novotni od Mamića dobijao 100.000 evra mjesečno – na ruke

Nemački fudbaler Jens Novotni svedočio je pred sudom u Osijeku na nastavku suđenja braći Mamić zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Novotni je stigao u zagrebački klub kao bronzani sa Svetskog prvenstva u rodnoj zemlji.

Bio je to senzacionalan transfer, ali usledila je povreda koja mu je iznenada okončala karijeru u 33. godini

“Igrao sam u Dinamu od avgusta do decembra 2006. U oktobru te godine povredio sam koleno i više nisam mogao da igram. Za Božić 2006. otišao sam lekaru u Nemačku, koji mi je rekao da će mi pre ili kasnije otići prednji ukršteni ligament. Nakon toga odlučio sam da završim karijeru. Ugovor je raskinut u januaru 2007, a Dinamo mi je do tada platio sve što je bilo ugovoreno”, rekao je Novotni.

Za šest meseci boravka u Dinamu, Novotni je dobio ukupno milion evra, uglavnom na ruke.

“Nisam primao od Dinama ništa u gotovini”, izjavio je Novotni u utorak.

Braći Mamić i saradnicima se sudi zbog izvlačenja najmanje 19 miliona evra iz kluba.

“Moj savetnik razgovarao je oko mog dolaska u Dinamo i sve dogovorio sa Zdravkom i Zoranom Mamićem. Ja nisam s njima razgovarao o ugovornim stavkama, već o Dinamu i uopšte o Hrvatskoj. Ne sećam se za koji smo se iznos dogovorili. Morao bih pogledati ugovore koji se u Nemačkoj moraju čuvati deset godina zbog poreza. Način plaćanja nije bio utvrđen. Deo sam dobijao putem doznake, a deo u gotovini, pa sam to onda uplaćivao na svoj račun”, ispričao je Novotni.

Nije se mogao setiti kolika mu je bila mesečna plata, ali su ga tužioci podsetili da je u istrazi rekao da je primao više od 100.000 evra mesečno.

“Moguće je da je bilo tako, ali danas se ne mogu setiti”, 
rekao je Nemac na sudu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare