Kombinacija smokava i badema ovom slatkišu daje egzotičnu notu
Vreme je kada su sveže smokve lako dostupne i poželjne zbog mnogobrojnih vitamina i minerala, kao što su magnezijum,kalijum i bakar. Uživajte u ukusu ove zdrave torte
Sastojci:
-400 g smokava
-40 g seckanih badema
-4 jaja
-50 g otopljenog putera
-70 g šećera
-1 kesica vanilin šećera sa aromom cveta pomorandže
-75 g brašna
-150 g mleka
-prstohvat morske soli (po želji)
-sirup od urmi
Priprema:
U okruglom kalupu za tortu obloženog papirom za pečenje staviti smokve podeljene na pola i posipati bademima. Jaja pomešati sa šećerom, sirupom od urmi, mlekom. Dobro umutiti i dodati brašno. Kada je smesa ujednačena, preliti smokve i peći u rerni, na temperature od 200C dok se kora ne odvoji od zida posude
Objektiv.rs