12. Augusta 2025.

Jednostavna torta od svježih smokava: Mekana i sočna

Kombinacija smokava i badema ovom slatkišu daje egzotičnu notu

Vreme je kada su sveže smokve lako dostupne i poželjne zbog mnogobrojnih vitamina i minerala, kao što su magnezijum,kalijum i bakar. Uživajte u ukusu ove zdrave torte

Sastojci:

-400 g smokava

-40 g seckanih badema

-4 jaja

-50 g otopljenog putera

-70 g šećera

-1 kesica vanilin šećera sa aromom cveta pomorandže

-75 g brašna

-150 g mleka

-prstohvat morske soli (po želji)

-sirup od urmi

Priprema:

U okruglom kalupu za tortu obloženog papirom za pečenje staviti smokve podeljene na pola i posipati bademima. Jaja pomešati sa šećerom, sirupom od urmi, mlekom. Dobro umutiti i dodati brašno. Kada je smesa ujednačena, preliti smokve i peći u rerni, na temperature od 200C dok se kora ne odvoji od zida posude

Objektiv.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare