9. Februara 2024.

Jednostavan trik uz koji će vam faširane šnicle ispasti bolje nego ikada

Saznajte kako da pripremite faširane šnicle da budu ukusne kao nikada prije. Trik je vrlo jednostavan, a meso će unutra biti sočno, a spolja hrskavo.

Sastojci:

500 g mljevene junetine

130 ml punomasnog mlijeka

100 g prezli

1 malo hljeba

1 jaje

1 luk

1-2 čehne bijelog luka

biljno ulje za pečenje

so i biber po želji

oregano

Priprema:

Izdrobite hljeb na manje komade i umočite ga u mlijeko dok potpuno ne omekša.

Luk isjecite na sitne kockice i dinstajte na malo ulja sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.

Mljevenu junetinu pomiješajte s lukom, nasjeckanim bijelim lukom, jajetom, solju, biberom i malo oregana. U smjesu dodajte i namočen, ali ocijeđen hljeb.

Sve dobro promješajte, a dobijenu smjesu podijelite na šest do osam faširanih šnicli. Uvaljajte pripremljene šniclice u prezle s obje strane.

Pržite ih na malo zagrijanom biljnom ulju šest do sedam minuta sa obje strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare