Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 zrele banane
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- orasi
Za glazuru:
100 g crne čokolade
50 ml biljnog mleka
Priprema:
- Ovesene pahuljice potopite u mleko i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli.
Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smesu sa bananama i dobro sjedinite.
- Vatrostalnu posudu dimenzija 22 x 16 cm premažite puterom i sipajte smesu, pa pospite seckanim orasima. Pecite na 180 stepeni od 35 do 40 minuta.
- Čokoladu otopite s mlekom i ukrasite pečeni kolač.