4. Decembra 2023.

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Gorčevske (14) uhapšen u Hrvatskoj, naručilac bivši političar

Djevojčica Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao cijeli Balkan, pronađena je mrtva. Ovo ubistvo je, kako mediji prenose, povezano sa još jednim ubistvom u Sjevernoj Makedoniji.

Naime, pronađeno je i tijelo frizera Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. novembra, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužilaštvo je utvrdilo da su oba ubistva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

Osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inostranstvu, a jedna se nalazi u policijskoj stanici. Svi su makedonski državljani, prenosi Index.hr.

Prema izvorima Kanala 5, izvršilac stravičnog ubistva 14-godišnje Vanje je građevinski preduzetnik iz Skoplja inicijala LJ. P, koji je priveden u Hrvatskoj.

Kako navodi TV Telma, LJ. P. je od ranije poznavao ubijenog frizera Panču Z. iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Televizija tvrdi da je Vanja oteta s namjerom da roditelji za nju plate otkupninu, ali ubijena je dva i pol sata nakon što je oteta.

Tijela pronađena na dvije lokacije, pronađen i zapaljeni Citroen

Ranije je tokom istrage pronađeno zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja dostavljeni su materijalni dokazi za umiješanost pomenutih pet osoba, za šta će, nakon kompletnog dokumentovanja predmeta, biti podnesene odgovarajuće krivične prijave, u saradnji s državnim tužilaštvom, navodi se u saopštenju makedonskog državnog tužilaštva.

Državni tužioci iz Kancelarije osnovnog javnog tužiteljstva Skoplje i iz Kancelarije osnovnog javnog tužilaštvaVeles izvršili su uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih, objavili su makedonski tužitelji.

Kako piše Blic, Žeževski je ubijen, a njegovo vozilo je isto ono kojim su ubica i njegovi osumnjičeni saučesnici kasnije oteli 14-godišnju Vanju.

Otmica je, dodaju, izvršena na ulazu u zgradu, a otmičar Lj. P. je odlično poznavao teren. Vanja je upucana iz pištolja u 10 sati istog dana kada je odvedena dok je išla u školu. Istog dana policija je pronašla Citroen, vozilo Pančea iz Veleše, zapaljeno u okolini sela Brazda u Skoplju, prenosi Index.hr.

Kako je “Blic” pisao, Lj.P. je priveden 2019. godine u Beogradu, kada je hteo da se ukrca u avion za Moskvu.

Lj. P. je bivši funkcioner SDSM-a i glasni protivnik aktuelne politike SDSM-a i Zorana Zaeva. Bio je jedan od vođa protesta protiv promene imena sa pokretom “Bojkot”, piše još Blic.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare