9. Januara 2023.

Japanski pamuk kolač od tri sastojka brzo se sprema, a još brže jede

Sastojci

3 jaja
120 g bijele čokolade
120 krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i bjelanca i umutite bjelanca u čvrsti snijeg.
Kada se čokolada otopi, umiješajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena bjelanca.

Smjesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.

Poslije 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare