16. Aprila 2024.

Jako nevrijeme u Sloveniji, jaki udari vjetra, tuča i snijeg!

Agencija za okoliš izdala je narančasto upozorenje za jugozapad i središnji dio Slovenije zbog jakog vjetra. Za južnu polovicu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog snježnih uvjeta. Pale su temperature, ponegdje je, kao i u Hrvatskoj, zahladilo i više od 10 Celzijevih stupnjeva.

Zahlađenje uz hladnu frontu sa sjeveroistoka napreduje prema zapadu zemlje. Ponegdje je već zahladilo i više od 10 °C. Puše jak sjeveroistočnjak. U sjevernoj Sloveniji počele su se pojavljivati ​​oluje, a oborine će se u sljedećih nekoliko sati pojačati, piše Agencija za okoliš.

“U pojasu od Gorenjske do Koruške očekuje se od 30 do 60 milimetara oborine. U višim predjelima, iznad oko 800 metara, može pasti oko 20 centimetara snijega”, objavila je Agencija za okoliš Republike Slovenije (Arso).

Snijeg je već zabijelio Ljubelj, Korensko sedlo i Roglu, što se vidi i na web kamerama. Ujedno, Prometno-informativni centar upozorava da je zimska oprema obavezna i nakon 15. ožujka u slučaju snijega na kolniku.

Narančasto upozorenje

Danas poslijepodne i navečer na Primorju su mogući vrlo jaki olujni udari koji će prelaziti stotinu kilometara na sat, a prolazno pojačan sjeveroistočni vjetar puhat će i drugdje u Sloveniji, najavila je za STA dežurna meteorologinja Arsa Eva Bezek.

Zbog jake bure Arso je za danas od 14 do 23 sata izdao narančasto upozorenje za buru, na obali je moguća i tramontana. Zbog jakog vjetra Arso je izdao i narančasto upozorenje za središnju Sloveniju, i to za danas između 13 i 15 sati.

Zbog poslijepodnevnih i večernjih snježnih uvjeta izdano je narančasto upozorenje za vrijeme jugoistoka i jugozapada zemlje. Žuto upozorenje na vremensku prognozu izdano je danas i za ostatak zemlje, uglavnom za poslijepodne.

N1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare