25. Septembra 2023.

Jaka kiša tokom noći i jutra širom Srbije – situacija u Šidu se normalizuje

Kiša koja je počela sinoć, padala je tokom noći i tokom jutra u većem delu zemlje. U Beogradu za četiri sata palo 40 litara kiše po metru kvadratnom. Situacija na području Šida se normalizuje. Sektor za vanredne situacije intervenisao tokom noći jedanaest puta na otklanjanju posledica nevremena.

Angelina Redžić iz Sektora za vanredne situacije rekla je da su imali 11 intervencija na otklanjanju posledica nevremena – sedam intervencija uklanjanja stabala, tri intervencije crpljenja vode, dve u Beogradu iz stambenih objekata, jednu u Sjenici iz Doma zdravlja, i jednu intervenciju gašenja požara u gradu Čačku, koji je bio posledica udara groma.

Nije bilo povređenih i stradalih, a stanje se prati iz minuta u minut.

Redžićeva je istakla da pripadnici Sektora za vanredne situacije na celoj teritoriji Srbije obilaze teren, daju uputstva stanovništvu o postupcima u slučaju da dođe do opasnosti, kako da se ponašaju i deluju u skladu sa prognozama RHMZ-a.

Kiša koja je počela sinoć, nastavila je da pada tokom noći i tokom jutra u većem delu zemlje. Oblačno bez kiše bilo je samo na jugu i istoku Srbije.

Prošle noći bilo je pljuskova u Šumadiji, Sremu, Banatu, Pomoravlju i na istoku zemlje.

U Beogradu je za četiri sata palo 40 litara kiše po metru kvadratnom. Prognostičari za danas najavljuju postepen prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Situacija na području Šida se normalizuje. Oko 80 odsto domaćinstava je dobilo struju posle snažnog nevremena koje je pogodilo taj deo zemlje proteklog vikenda.

Problem vodosnabdevanja je rešen. Otklanjaju se kvarovi na tri dalekovoda koje je oborio jak vetar.

Ekipe Elektromreža Srbije su na terenu i pokušavaju da u što podignu dalekovode kako bi se normalizovano snabdevanje strujom.

Izvor: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare