7. Oktobra 2023.

Izrael uzvraća udarac: Napada mete Hamasa

– Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su večeras da napadaju mete palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze usred eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba.

“Trenutno, Izraelske odbrambene snage gađaju brojne mete koje pripadaju terorističkoj organizaciji Hamas u Pojasu Gaze”, navodi se u saopštenju.

IDF su saopštile da je od 6.30 sati ujutro Izrael u ratnom stanju, kao i da Hamas neprekidno lansira rakete na izraelsku teritoriju.

“Teroristi su se infiltrirali na teritoriju Izraela iz pojasa Gaze, uzimajući taoce i ubijajući civile. Napadnuta su deca, porodice i cela zajednica. Trenutno se IDF ojačavaju regrutovanjem rezervnih jedinica i gađaju kritične mete Hamasa. Hamas će platiti visoku cijenu za nehumani napad na Izrael”, navodi se u objavi IDF na platformi X (Twitter)

Ranije su Brigade Al-Kasam , vojno krilo palestinskog pokreta Hamas, saopštile da su ispalile 150 raketa na Tel Aviv kao odgovor na granatiranje višespratnice u Pojasu Gaze.

Izrael je jutros pogođen raketnim napadom bez presedana iz Pojasa Gaze.       

Pres služba izraelske vojske saopštila je da su ekstremisti lansirali više od tri hiljade raketa.

Pored toga, desetine terorista su se infiltrirali u granična područja na jugu Izraela, dok izraelska vojska čisti naseljena područja.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare