29. Juna 2023.

Izrada Last of Us i Horizon nastavaka je koštala preko 200 miliona dolara

Dokumenti objavljeni tokom sudskog spora između Microsoft i FTC, koji su bili loše redigovani, otkrili su veličinu budžeta koje PlayStation izdvaja za svoje moderne blokbastere.

U jednom od dokumenata objavljenih u sredu, raspravlja se o velikim sumama novca potrebnim za razvoj glavnih igara prvog lica u Sony Interactive Entertainment. Ključni podaci poput veličine timova, budžeta i vremena razvoja su redigovani.

Međutim, novinar Tom Warren je otkrio da su redigovane informacije bile prekrivene olovkom pre skeniranja od strane advokata, što znači da su brojevi i dalje bili jasno vidljivi. Nakon ovog otkrića, dokumenti su brzo povučeni.

Prema dokumentima:

Horizon Forbidden West je koštao oko 212 miliona dolara za razvoj, a na njemu je radilo oko 300 zaposlenih tokom pet godina. The Last of Us Part 2 je koštao oko 220 miliona dolara za razvoj, a na njemu je radilo oko 200 ljudi tokom više od pet godina. Iako je već bilo poznato da moderne AAA igre koštaju preko 100 miliona dolara za stvaranje, ovo je prvi put da je pun obim budžeta kompanije Sony otkriven. Verovatno je da ovi brojevi ne uključuju troškove koji nisu vezani za razvoj, poput marketinga.

Play.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare