Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka

Mrmot Fred, čuveni krzneni prognostičar u provinciji Val-d’Espoar, u Kvebeku, pronađen je mrtav samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da se pojavi na bini i predvidi da li će proleće doći ranije ili će da kasni.

Organizator manifestacije Dana mrmota u Val-d’Espoaru objavio je tužnu vest posle nekih 40 minuta od početka svečanosti koja podrazumeva i obilje muzike i plesa.

„U životu je jedino sigurno – da ništa nije sigurno“, rekao je ozbiljan Roberto Blondin pred gomilom gledalaca koji su čekali da vide mrmota Freda, prenosi Si-Bi-Si Kanada.

„Pa, ove godine je to zaista istina i žalosna je. Objavljujem vam Fredovu smrt.“

Blondin je rekao da je beživotnu životinju pronašao tokom noći kada je pokušao da je probudi. Rekao je da „nije davao znake života“ i da je Fred verovatno preminuo još u jesen ili početkom decembra, tokom hibernacije. Imao je devet godina.

Da ne bi pokvario svečanost, Blondin je rekao da Fred voli decu i da bi želio da ga ove godine zameni neko dete.

Dečak koji je prisustvovao događaju, a na glavi imao kapu u obliku mrmota, pozvan je na binu gde mu je uručena plišana igračka mrmota, pa je on predvideo još šest nedelja zime, kao što je najavio i mrmot Fil iz Panksatonija.

Dečak koji je zamenio Freda predvideo je još šest nedelja zime

Sledeće godine Fred će dobiti naslednika – Freda Juniora – koji će biti spreman da dâ svoje predviđanje kako bi nastavio tradiciju, uveravao je Blondin prisutne.

U međuvremenu, druga dva najpoznatija kanadska mrmota prognostičara dala su oprečne najave o dolasku proleća.

Vajarton Vili iz Ontarija predvideo je rano proleće, dok je Šubenakejdi Sem, najpoznatiji mrmot u Novoj Škotskoj, očigledno videla svoju senku jutros dok je izlazila iz snegom prekrivenog ograđenog prostora u parku divljih životinja severno od Halifaksa.

Prema narodnom predanju, ako mrmot vidi svoju senku na Dan mrmota, zima će potrajati. Međutim, ako ne uoči svoju senku, uskoro će stići toplije vreme.

Danas objavljeno

Zvanično oborio sve rekorde: On je najpopularniji muzičar na svijetu

Zeljka

“Please Please Me”: 60 godina prvog albuma Bitlsa

Zeljka

Hit sa Tiktoka: Polomljeno rumenilo možete lako popraviti, treba vam samo jedan sastojak

Zeljka

Ostavite komentar