4. Juna 2023.

“Izgubio bih od Novaka i da sam na 100 odsto”

Srpski as se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, dopustivši Variljasu samo sedam gemova.

Ovo je svakako veliki uspeh za Variljasa, najveći u karijeri.

“Mislim da su ovo bili sjajnih 10 dana u Parizu. Želeo sam svaki dan da igram. Igrao sam zaista intenzivne, duge mečeve. Bio sam na nivou na kojem sam želeo da budem. Danas je bilo teško. Teški uslovi, previše vetrovito. Nisam se osećao sveže kao prethodnih dana. Bez obzira da li sam na 100 odsto, fizički 100 odsto, od ovakvog Novaka bih izgubio. Ne znam. Bila je ovo sjajna nedelja za mene”, rekao je Variljas.

Analizirao je i dešavanja na terenu, u kojima se za sve pitao Novak.

“Bio je čvrst sa osnovne linije, igrao je blizu linije, imao visoke procente prvog servisa. Ja nisam mogao to. Nisam mogao da se branim kao prethodnih dana. Bio je veoma precizan na brejk loptama. Mislim da sam možda šansu da budem u igri imao samo u prvom setu, u svemu ostalom on je bio bolji”, kazao je Variljas i dodao:

“Njegova sposobnost da bude uvek na lopti, na nogama, da se brani. Agresivan je čak i kada je u odbrani. Na jednoj loptici sam agresivan, a onda jednom loptom okrene kao novčić i onda moram da se branim. Sposoban je da šalje duboke lopte, menja ritam sa visokim loptama i onda krene napred. Stvarno je kompletan igrač”.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Karena Hačanova.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare