30. Juna 2023.

Izgleda da su slagali; Oglasio se Stejt department: Mi nismo…

 Odluka Prištine o proglašavanju “Civilne zaštite” i “Severne brigade” za terorističke organizacije nije doneta u koordinaciji sa SAD, kažu iz Vašingtona.

Kako je iz Stejt departmenta rečeno Glasu Amerike, vlada tzv. Kosova se nije konsultovala niti s njima, niti sa ostalim međunarodnim akterima.

Trebalo je da bude usaglašena sa najbližim međunarodnim partnerima, uključujući one čija je primarna odgovornost da obezbede stabilnost tzv. Kosova. Ponovo pozivamo tzv. Kosovo da se uzdrži od jednostranih poteza u trenutku dok sa svim stranama radimo na rešavanju trenutne krize, navedeno je u odgovoru.

Podsetimo, vlada privremenih prištinskih institucija u četvrtak je terorističkim proglasila “Civilnu zaštitu” i “Severnu brigadu “, tvrdeći da su njihovi članovi odgovorni za nemire na severu KiM i da predstavljaju pretnju “ustavnom poretku i bezbednosti”.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja je posle sednice tzv. vlade izneo tvrdnju da je Priština odluku da Civilnu odbranu i Severnu brigadu proglasi terorističkim organizacijama koordinisala sa međunarodnim partnerima.

“Mi kontinuirano koordiniramo sa svim našim saveznicima, ponekad se slažemo, a ponekad se ne slažemo. Bez sumnje smo koordinisani za ovaj korak”, rekao je Svečlja i dodao da će vremenom sa strateškim partnerima podeliti detalje tog procesa, preneo je portal Kaldžo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare