30. Aprila 2023.

Izašao dugoočekivani trejler za “Igre gladi”

U trejleru možemo videti glavne likove Lusi Grej Berd, koju igra Rejčel Zegler, i Koriolana Snoua, kojeg tumači Tom Blajt. U sporednim ulogama su Piter Dinklejdž, koji igra osvetoljubivog Kasku Hajbotoma, dekana Akademije koji je kreirao Igre gladi, i Violu Dejvis, koja igra Volumniju Gaul, glavnog tvorca Igara gladi, prenosi Deadline.

Film prati desetogodišnjicu “Igara gladi”, smeštenih 64 godine pre prvog filma. Lusi predstavlja osiromašeni Distrikt 12, a 18-godišnji Koriolan Snou je njen mentor. Njegovi stavovi u ovom filmu su značajno drugačiji, decenijama pre nego što je postao tiranin Panema.

Lusi ne predviđa pobedu, ali nakon što uspe da privuče pažnju celog Panema prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve, Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u njihovu korist. Kombinujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi se utrkuju sa vremenom da bi preživeli i otkrili ko je pevačica, a ko zmija.

Teme koje film istražuje su sloboda i tiranija, dobro i zlo i kako oni mogu koegzistirati i zašto ljudi biraju jedno protiv drugog. Panem u filmu je neprepoznatljiv, pun kranova i građevinskih radova dok se obnavlja deceniju nakon brutalnog građanskog rata.

Prikvel globalne franšize vredne 3 milijarde dolara stiže u bioskope širom sveta 17. novembra. Film je režirao Frensis Lorens, koji je režirao tri nastavka Igara gladi. Lorens takođe radi kao producent sa Ninom Džejkobson i Bredom Simpsonom. Autorka Igara gladi Suzan Kolins je izvršna producentica zajedno sa Timom Palenom i Džimom Milerom.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare