4. Juna 2023.

Iz Škode će za gorivo plaćati putem integrisanog softvera i hardvera u vozilu

„Naporno radimo na tome da ovu uslugu učinimo dostupnom u Češkoj Republici već do kraja godine, a želja nam je da se na taj način, pored računa za gorivo, može izmiriti i račun za parking,“ kaže Pelant. Usluga nazvana Pay to Fuel već živi u formi probnog projekta u Nemačkoj, Luksemburgu i Danskoj, a trebalo bi da tokom leta uđe u primenu u još četiri države. Sveukupno će biti dostupna na 4,5 hiljada benzinskih pumpi, a do kraja godine bi postala dostupna na 16 hiljada maloprodajnih mesta u jedanaest država.

U isto vreme, Škoda Auto preko svog zavisnog društva iz sveta digitalne delatnosti, firme Škoda X, želi da proširi obim ponuđenih usluga, pa se tu misli na plaćanje parkinga, što bi trebalo da postane moguće u domovini marke negde pre kraja godine. Još je jedna aplikacija aktuelna, zove se Offers. Omogućava ljudima da dobiju ponude iz prodavnica i ostalih partnera brenda, i to direktno na displeju vozila. Tako bi trebalo da se proširi i ponuda usluga koju nudi servis HoppyGo, iz oblasti deljenih automobila.

Među ostalim prozvodima koje sprema Škoda X ističe se i onaj za dopunu. Nazvan je Hubs i nastao je od korišćenih automobilskih baterija. Pilot projekat je već u toku na teritoriji Češke Republike. Aplikacija DigiCart već funkcioniše u svim državama Evropske unije, a nudi osnovne informacije o vozilu, poput servisne istorije ili pređene kilometraže. To se postiže putem digitalnog sertifikata.

Uloga Škode X, bivšeg društva po imenu Škoda DigiLab, u okviru češkog proizvođača automobila je da služi razvoju novih usluga mobilnosti i novih tehnologija. Deo je međunarodne startap scene i stalno traga za novim šansama za saradnju s kreativnim umovima iz sveta informacione tehnologije.

AutoRepublika

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare