23. Marta 2023.

Iz Rusije poručili Srbiji: Nećemo odustati, to nam je u krvi

Po njenim rečima, Rusija je kroz istoriju Srbiji uvek pružala ruku pomoći, čak i u teškim situacijama, odnosno i kada je Rusija bila na ivici i kada se i sama borila za svoj opstanak. Baš kao i tada, Moskva će i sada nastaviti da pomaže Srbiji, poručila je Zaharova.

“Kada mi to nismo pružili podršku i državi i narodu Srbije, zar je to ikada bio slučaj? Čak i onda kada je nama samima bilo veoma teško, čak i onda kada smo se i mi sami borili za opstanak, uvek smo pružali ruku pomoći, i od duše i od srca, bez obzira na okolnosti. Šta mislite, da li ćemo sada odustati od ovog našeg istorijskog stava podrške srpskom narodu? Ne, nećemo odustati, jer je to u našoj krvi, u našoj duši”, kazala je Zaharova na nedeljnom brifingu, odgovarajući na pitanje novinara RT Balkan.

Kako je dodala, najbitnije je da bez obzira na istorijske činjenice i “veliki broj nekada čudnih političkih izjava različitih funkcionera“, ruska strana zna da srpski narod veoma ceni njen stav.

“Oni veoma dobro osećaju narod naše zemlje. Zajedno smo prošli kroz veliki broj iskušenja, zajedno smo se borili protiv dosta toga, kao što i danas nastavljamo da radimo. Za nas taj stav nije samo principijelan, već je utemeljen na istorijskim činjenicama. Politička konjuktura, kao što znate, ona zaista postoji i u drugim zemljama, ali neke stvari su za nas principijelne i ne mogu biti zaboravljene niti se mogu tumačiti drugačije nego što bi trebalo”, poručila je ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare