28. Juna 2023.

Iz firme iznijela 1,2 miliona evra, radnici nakon dva sata shvatili da nedostaje novac

Njemački Bild nastavlja sa iznošenjem detalja optužnice protiv Mirnese S. iz BiH koja je iz firme gdje je radila ukrala 1,25 miliona evra.

Naime, bezbjednosne mjere u kompaniji Prosegur u Štutgartu se očigledno lako mogu zaobići, a Mirnesa S. (42) je to umjela da iskoristi, prevarila je kolege i izašla sa velikim novcem u torbi.

Plan koji su osmislili Mirnesa i njeni saučesnici Robert S. (29) i Marko I. (45) bio je jednostavan. Prema optužnici, Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima, piše Bild.

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 časova, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 evra u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez video nadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Zašto je alarm tek kasno aktiviran?

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona evra. Kontrole torbe nije bilo.

Zašto su bezbjednosne mjere u kompaniji za transport novca tako male? “Nažalost, ne mogu da vam dam nikakve informacije o ovome, jer je to veoma osjetljiva informacija koja se odnosi na bezbjednost”, kaže portparol Prosegura Džulijan Sibert (25).

Takođe, izgleda da je bilo i propusta. Kako Bild saznaje, oko dva sata nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek oko 20 časova. Mirnesa tada vjerovatno više nije bila u Njemačkoj, prenosi Telegraf. 

Ukradeni novac još nije pronađen, a Robert S. je još uvijek u bjekstvu.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare