18. Februara 2023.

Ivanović: Ništa nije završeno, Obradović o atmosferi

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan posle mnogo drame i tenzija rezultatom 83:75 u meču polufinala Kupa Radivoja Koraća.

Meč je vodio španski stručnjak Karles Marko pošto je Duško Ivanović isključen početkom druge četvrtine.

“Na već izrečenu analizu dodaću da sam rekao igračima da je ovo druga utakmica jer smo došli da osvojimo Kup i ovo je bila druga utakmica, a sutra je treća”, počeo je kratko Duško Ivanović.

Čime je bio nezadovoljan na poluvremenu?

“Mi smo i pored loše igre imali izvanredan rezultat i to sam rekao igračima. Falila nam je agresivnost, a ja kada sam došao prvi dan video sam da su to čvrsti momci, borci i to su pokazali. Na početku nisu bili agresivni i posle su igrali baš kako treba”

Koliko je značio pristup Kampaca?

“Pa, Kampaco je igrač koji je igrao na visokom nivou i koji je pokazao svoj kvalitet u španskom prvenstvu, Evroligi, NBA i pored toga što je imao ovakav indeks on može još mnogo bolje da igra i to je njegov cilj i to tražimo od njega. On će biti još bolji i večeras je držao ekipu, vodio ekipu i mislim da je bio previše uzbuđen i do sada nije igrao protiv ovako jakog protivnika kao večeras što je bilo. Bio je užurban u prvom poluvremenu, nije razmišljao, a posle je bilo bolje i ovo nije još uvek taj nivo na kom će biti”

Nešto o saradnicima koji su izneli meč:

“Ovo je pobeda i igrača i stručnog štaba i medicinske ekipe. Niko se ne izdvaja, kada pobedimo svi pobedimo, a kada se izgubi onda trener gubi. Najbitnije je igračima da znaju da imamo još jednu utakmicu ispred nas da bismo došli do trofeja. Utakmcia traje 40 minuta i imamo malo vremena, a moramo da budemo spremni da igramo 40 minuta da bismo bili spremni za finale. Ništa nije završeno, pokazali smo da smo dobra ekipa jer smo dobili meč iako smo gubili 18 razlike. Ovo je kvalitetna i talentovana ekipa”

Insistira na disciplini i dogovoru, a Zvezda u 3. četvrtini imala nekoliko individualnih rešenja posle 10ak sekundi…

“Velike utakmice se odlučuju inspriacijom jednog ili dvojice igrača koji mogu da kreiraju ili izmisle koš i večeras smo imali neke situacije, a mislim da je večeras ovo bila više timska nego individualna pobeda nekog igrača”

Dosta igrača koji iza sebe imaju desetine trofeja bili su u timu, igrači koji znaju kako se osvajaju trofeji…

“Ja mislim, ne samo ovu utakmicu nego sve vreme koliko sam ja ovde pokazali su da su bitan sastojak ekipe, jer ekipu čini 12 odnosno 16 igrača koliko mi imamo. Svi su spremni da daju ono što tražim od njih, odnosno svoj maksimum. Sigurno da iskustvo nekih igrača poput Branka i Luke je veliko bogatstvo za nas, igrači neki nemaju to iskustvo, ali imaju energiju. Iskustvo, mladost i želja uz veru je način na koji se dolazi do uspeha”

Željko Obradović, trener Partizana, obratio se novinarima nakon polufinala Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je imao čak 18 poena prednosti (44:26) u prvom poluvremenu i uspeo sve to da prokocka i upiše poraz, a evo šta je o tome imao da kaže Željko Obradović.

“Želim da čestitam Zvezdi na pobed večeras u polufinalu Kupa, mislim da smo otvoprili meč izvandredno i igrali dobro pa dozvolili Zvezdi da se vrati krajem prvog poluvremena i primili osam lakih poena, pa igrali potpuno pogrešno. Pričali smo o tome i igrači bili svesni toga, a nažalost nismo uspeli, pa otvaramo košem uz faul za 13 razlike. Igrači su imali želju, žao mi je zbog toga, ali ta želja mora da postoji 40 minuta. Ne sme da se ide sa dva igrača na jednog igrača i da se ostavlja šuter sam to za ovakvu utakmicu nije moguće. Večeras je u napadu bilo grešaka, ne samo odbrana, nismo bili agresivni i na rezultat ej uticalo i to što su Egzum i Ledej imalia problem sa faulovima pa sam morao da ih sačuvam i to je bio najlošiji period naše igre, pa se i Leosr žalio na povredu i Zvezda je to iskoristila i preokrenula tok utakmice. Igrači su imali ogromnu želju i ona mora da bude prisutna 40 minuta”, rekao je Željko Obradović.

Isticao je Željko odnos ukradenih i izbuljenih kao jedan od bitnih faktora pa je upitan da li je i večeras bilo tako.

“Apsolutno se slažem i to znači da nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu jer kao što je rekao Danilo imamo još dva takmičenja pred nama su velike ambicije i okrećemo se utakmici u Evroligi protiv Fenerbahčea, pa da vidimo to što ste rekli zbog čega je odnos ukradenih i izgubljenih takav. Ja sam probao da im kažem pred meč da možeš da postaviš koju hoćeš taktiku i da ako nema želje i borbenosti rezultat će uvek da bude ovakav”

U 4. četvrtini je dosta napada išlo preko Egzuma i napadi delovali statično…

“Ne bih ništa menjao, Dante je radio dobre stvari i lopta je imala protok pa nismo imali mnogo problema, bilo je drugih lošijih situacija nego tih na niskom postu.On je naparvio 4. faul i to je i te kako uticalo na tok utakmice, taj njegov faul. Pogledaću ponovo, pričaću o detaljima utakmice jer sada nije ni vreme ni mesto da se priča o tome. Ja u njega imam veliko poverenje, taj momak ima glavu i mislim da je odličan igrač”

Faulovi su bili problem…

“Naravno da se vodi računa o tome. Vraćamo se opet na to kako smo zadnja dva meseca igrali, nama se nije dešavalo da primamo lak koš kada nismo u bonusu. To nam se večeras dešavalo, igrači igraju neku odbranu i ostaju sami. Ne možeš sada da kritikuješ igrače zbog toga, postoji taktika i to što smo radili izvandredno. Do bonusa se igra na jedan način, posle na drugi, a to je sastavni deo igre. Ne mogu sad da pričam da li su falovi neki bili ili nisu, nije to na meni da pričam. Dosta toga zavisi od želje i pristupa jer moraš da brineš da ekipa igra dobro, a ne da daš dva poena. Sada pričamo i o Danteu i sve to, ali očigledno nije bilo rezultata”

Atmosfera i prekidi?

“Već sam rekao posle utakmice pre dva dana, nemam šta da dodam. Moj stav je poznat otkako sam došao na klupu Partizana. Neki ljudi ne žele da pričaju o tome, a ja mogu samo da pozivam igrače Partizana. Uvek ću biti protiv skandiranja, vređenja i bacanja predmeta na parket. To nije problem koji može jedan trener da reši. Vi to mnogo dobro znate, vi koji ste mediji i dva derbija koja su u Evroligi bila nije bilo problema. Zašto tu nema problema, a kod nas kad igramo ima? Da li se akteri ponašaju drugačije? Ne bih rekao, to je pitanje za nekog drugog, mi se ponašamo uvek isto. Vi možete da vidite i pišete o tome ko je taj koji podgreva atmosferu i sve to veoma dobro zante. Nemoj da se pravimo da mi ne znamo o čemu se radi. Sve to dobro poznato”, 
završio je Željko Obradović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare