7. Oktobra 2023.

Ivan Milinković: Nije bilo srećnijeg čovjeka od mene, a onda mi se sve srušilo

Poznate ličnosti vole da gostuju kod Harisa Džinovića u “Muštuluku”, gdje uživaju ne samo u njegovim specijalitetima, već i pričama koje rado podijele sa svojim domaćinom i gledaocima UNA televizije.

Ovaj put, saznali smo nešto što ni sam Haris nije znao, a to je da je slučajno “preoteo” nastup svom kolegi Ivanu Milinkoviću s legendarnom operskom divom Monserat Kabalje, u Beogradu 2011. godine.

Džinović je počeo priču o tom čuvenom gostovanju, jer mu je bilo izuzetno teško da nauči napolitansku ariju koju je otpjevao s Monserat, a nije ni slutio da će podsjetiti Ivana na jedan bolni trenutak u karijeri.

Španska operska diva imala je običaj da u svakom gradu u kojem gostuje, pozove domaćeg umjetnika kao specijalnog gosta da stane na pozornicu s njom, i njen menadžment u Beogradu odabrao je Harisa Džinovića:

“Ja sam joj bio gost sa tri numere. Izabrao sam dvije, a ona je ultimativno rekla da mora biti i ova (“Not ti scordar di me”). Niti znam tu pjesmu, niti sam je čuo, ali je moram naučiti. Odlična je pjesma, ali ima velike skokove, to su operske lage. Nije loše bilo, zajedno smo pjevali. Pjesma mi je bila preteška, učio sam je 15 dana, ova pjesma je bila baš zahtjevna. Druge su mi bile laganini zato što sam ih pjevao dosta dugo po raznim kafanama, na dernecima za svoj merak”, prisjećao se Haris s osmjehom, na šta se Ivan potom nadovezao:

“Vjeruj mi sad, vrlo je zanimljiva priča, a upravo je ovo što Hari priča. Živa istina. Dobijem poziv pred koncert Monserat Kabalje, da joj ja budem gost. I ja, nema srećnijeg čovjeka od mene, letim i ovi moji iz ‘Legendi’, dok sam bio s njima. Komentarišu – ijaoo…”

Međutim, nakon tri dana, organizatori koncerta su ponovo pozvali Milinkovića.

“Ivane, nešto su odlučili malo drugačije, pjevaće Haris, Dobro rekoh, a u meni se sve srušilo… Ali dobro, vidi sad kad pričaš to, ja se sećam svega, jedan na jedan kako je bilo. I slušao sam koncert i sve, i nije lako, to su sve zahtjevne numere i znamo šta je bila Monserat. Bravo Hari, i za to svaka čast”, dodao je.

Gosti su bili iznenađeni ovom iskrenošću, ali i oduševljeni kolegijalnošću i velikim poštovanjem između Harisa i Ivana, koji su zajedno otpjevali upravo ove poznate italijanske kancone.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare