Sastojci za testo:
20g svežeg kvasca
100ml mleka
1 kašičica šećera
700g glatkog brašna
250g maslaca
100g krem sira (ili kiselog mleka)
1 jaje
1 kašičica soli
200g kečapa
200g šunke
40g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
1 kašičica suvog začina
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
1. Pripremite nadev tako da u seckalicu stavite kečap, narezanu šunku i naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umešajte origano.
2. Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlekom, dodajte šećer i kašičicu brašna, promešajte i ostavite da nadođe 10minuta.
3. U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili pavlaku, jaje, so, i sve dobro zamesite dodajući postepeno preostalo brašno.
4. Dobijeno testo odmah podelite na dva dela i svaki deo razvaljajte u pravougaonik debljine 0,4 cm (35×35 cm).
5. Prvo testo premažite pripremljenim nadjevom, i poklopite drugim testom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
6.Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30×40 cm) obloženu papirom za pečenje.
7.Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.
Toliko su ukusni i pogodni za užinu na poslu, da ćete sledeći put napraviti duplu meru!