18. Jula 2023.

Italija na udaru: Na snazi crevni meteoalarm

Italija se bori sa temperaturama koje tri uzastopna dana prelaze preko 37,8 stepeni i za koje je odgovoran afrički anticiklon Haron

One će danas nastaviti da rastu, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

Očekuje se da još jedan toplotni talas, koji je ove nedelje pogodio jug Evrope, potraje u Italiji i u sredu, prenosi ANSA.

Tokom dana i u hladu u centralno-severnoj Italiji temperatura može dostići 38-39 stepeni Celzijusa , dok će u Laciju, posebno u Rimu, ona iznositi i 42-43 stepena, prema meteorološkoj službi. Ali najintenzivnije vrućine pogodiće Velika ostrva i Apuliju: na Sardiniji se očekuju i do maksimalnih 47 stepeni u južnim unutrašnjim oblastima, 45-46 stepeni na Siciliji i 44-45 stepeni u Pulji.

Stanivnice će morati da se nose i sa takozvanim ‘tropskim noćima’, pošto temperature neće padati ispod 20 stepeni. Broj gradova sa crvenim upozorenjem Ministarstva zdravlja, zbog ekstremnih vremenskih uslova koji predstavljaju viskok nivo rizika za celokupno stanovništvo, i koji je juče bio 17, danas je porastao na 20 i dostići će 23 tokom sutrašnjeg dana.

Od 27 nadgledanih gradova samo Milano i Ređo Kalabrija će biti narandžasti, dok će Bolcano i Đenova imati žuto meteo upozorenje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare