22. Jula 2023.

Istraživanje konačno pokazalo – evo koliko puta bi trebalo da imate seks da biste bili srećni

U javnoj anketi koju su sproveli naučnici sa univerziteta u Čikagu, oko 660 ljudi, koji su u braku, podelilo je detalje iz svog sekusalnog života.

Naime, podaci su pokazali da parovi, koji jednom nedeljno imaju odnose, su najsrećniji. Ako se seks dogodi ređe, zadovoljstvo u vezi je manje. Takođe, količina sreće u vezi neće drastično skočiti ukoliko imate seksualne odnose češće od gore navedenog broja.

Pokazalo se i da svaki četvrti bračni par vodi ljubav jednom nedeljno, dok samo 5 odsto njih vodi ljubav četiri ili više puta nedeljno, istaknula je doktorka koja je vodila istraživanje – dr Šamira Hovard, te dodala da sama učestalost odnosa zapravo i nije pokazatelj seksualnog zadovoljstva.

Isti zaključak stoji i u studiji koja je 2015. objavljena u časopisu Social Psychological and Personality Science. Ova studija je pokazala da su parovi najsrećniji kad imaju seksualne odnose, otprilike, jednom nedeljno. Ovo su još neki od pokazatelja iz navedene studije:

  • 25% imalo je seks jednom nedeljno
  • 16% imalo je seks dva do tri puta nedeljno
  • 5% je imalo seks četiri ili više puta nedeljno
  • 17% imalo je seks jednom mesečno
  • 19% imalo je seks dva do tri puta mesečno
  • 10% nije imalo seks u protekloj godini
  • 7% je imalo seksualni odnos otprilike jednom ili dva puta u prošloj godini

Zanimljivo je da studije sprovedene među ljudima iznad 50, te iznad 70 i 80 godina pokazuju da učestalost seksualne aktivnosti s godinama pada. Međutim, još uvek je značajan procenat ljudi koji su seksualno aktivni i u zreloj dobi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare