11. Maja 2023.

Istraživači pronašli Coldplay stihove u Kingston SSD firmveru

Bezbednosni istraživači su pronašli neočekivani niz podataka u Kingston SSD firmveru. U pitanju je firmver za model KC2000 M2. SSD, ali ovaj niz podataka nikako ne uzrokuje ništa negativno, niti je bag ili bezbednosni propust, već se radi o stihovima Coldplay pesme.

Bleeping computer je objavio da je Nikolas Stark pronašao tekst soft rok pesme The Scientist. Iako ne postoji zvanično objašnjenje o čemu se radi, pretpostavlja se da se radi o nizu podataka koji je korišćen za testiranje.

Sam firmver je i dalje dostupan i možete ga preuzeti direktno na Kingston sajtu i sami proveriti o čemu se radi. Potrebno je da pratite ovaj link, preuzmete zip fajl i pokrenete neki hex editor, ili otvorite online verziju u koju je potrebno učitati S2681103.bin fajl. Dovoljno je da uradite pretragu po nekom od poznatih stihova pesme koja počinje sa „Come up to meet“, odnosno „ComeUpToMeet“ u pretrazi kako biste se pozicionirali na početak stihova pesme The Scientist.

Kingston firmver

Interesantno je da je ovaj firmver zvanično pušten još početkom 2020. godine, a jedno od značajnih unapređenja donosi bolje QD1 performanse. U napomenama se ne pominju poboljšanja koje donosi Coldplay…

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare