30. Augusta 2023.

Istorijska zapljena 112 tona švercovanih cigareta: Uvezene iz Crne Gore preko nepostojećih firmi

Utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Republike Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicama u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća

Uprava carina Republike Srbije oduzela je više od 112 tona, odnosno gotovo 111 miliona komada cigareta vrednih više od 15,5 miliona evra iz jednog carinskog skladišta u Beogradu. Time je dosadašnja rekordna zaplena od 50 tona tog akciznog proizvoda nadmašena dvostruko većom količinom, saopštili su iz Uprave carina.

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Republike Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicama u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća.

“Konačnim rešenjem Ministarstva finansija potvrđena su rešenja carinskih organa o oduzimanju robe. Oduzeta roba biće uništena u zakonom propisanom postupku”, saopštili su iz Uprave carina.

Oni navode da, u saradnji sa policijom i drugim državnim organima, nastavljaju odlučnu borbu protiv krijumčarenja cigareta i drugih duvanskih proizvoda i krijumčarenja svih vrsta roba, čime štite državni budžet i finansijski i ekonomski interes Republike Srbije i svih njenih građana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare