3. Decembra 2023.

Istanbul među 50 najboljih mjesta za putovanje u 2024. godini

Istanbul je uvršten na Travel + Leisure (T+L) listu “50 najboljih mjesta za putovanje u 2024. godini” i postao preporučena destinacija za putovanja za narednu godinu!

Turistički magazin T+L sastavio je “50 najboljih mjesta za putovanje u 2024. godini” prikazujući destinacije, gradove i iskustva, koja su privukla pažnju urednika ovog časopisa i inspirisala ih da planiraju svoja putovanja za narednu godinu.

Lista, koja pokriva manje poznate destinacije i najpopularnija svjetska turistička odredišta poput Istanbula, ima za cilj inspirisati znatiželjne putnike, da istražuju svijet na nove načine. Na osnovu ličnih iskustava, više od 20 stručnjaka za putovanja sastavilo je listu od 50 destinacija grupisanih u kategorije: “Kultura”, “Hrana i piće”, “Uzbuđenja u velikim gradovima”, “Trenuci na vodi”, “Ljubitelji prirode”, „Plažna atmosfera“ (Beach Vibes) i “Putnici avanturisti”.

Živost grada i kultne znamenitosti pružaju gostima Istanbula, jedinstvena životna iskustva. Moderna tekstura grada, koja kombinuje prošlost i sadašnjost na dva kontinenta, svrstala ga je u jednu od najboljih turističkih destinacija u kategoriji „50 najboljih mjesta za putovanje u 2024.“ u kategoriji „Uzbuđenja u velikim gradovima“.

„Istanbul, jedan od najpoznatijih gradova svijeta, sadrži istorijske znamenitosti, arhitekturu koja odražava njegovu multikulturalnu strukturu, živahnu umjetničku scenu, jedinstveno kulinarstvo i širok spektar izbora za shopping“, navodi detaljno časopis T+L u objavi.

Ističe se da su Istanbul, čitaoci T+L časopisa ove godine proglasili „najboljim gradom u Evropi“. Spominju se obale grada, muzej Istanbul Modern koji je dizajnirao poznati arhitekta Renzo Piano, inspirisan blistavim vodama Bosfora, Istanbulski muzej slikarstva i skulpture, te cjelokupno istanbulsko poluostrvo.

U tekstu se navodi i luksuzni smještaj u Istanbulu, blještavi hoteli, doživljaji gastronomije, restorani sa Michelin zvjezdicama, te shopping centri. Istanbul je, kao najdinamičnija metropola Turske, uvršten na liste putovanja u različitim kategorijama, koje su sastavile vodeće svjetske publikacije poput „Conde Nast Traveller“, „Forbes“ i „Time Out“.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare