7. Novembra 2023.

Isplivali novi detalji iz afere “Tunel”

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Iz depoa Višeg suda ukradeno je i nekoliko mobilnih telefona, dokaza u krivičnim postupcima koji se vode pred tim sudom, potvrđeno je “Vijestima”.

Da su osim 19 komada oružja ukradeni i mobilni telefoni pokazao je popis te sudske prostorije.

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza.

Predrag Mirotić, za kojeg se sumnja da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, uhapšen je 23. septembra.

On im je bio kontakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbjeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju.

U istrazi obijanja depoa do sada je uhapšeno nekoliko osumnjičenih, a policja i tužilaštvo utvrđuju motiv i pokušavaju da dođu do nalogodavaca.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici, koje rukovodi tim slučajem, nedavno je donijelo naredbu za proširenje sprovođenja istrage protiv okrivljenih Katarine D. Baćović, Ivice R. Piperovića, Nikole D. Milačića i Marijana P. Vuljaja, zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare