13. Aprila 2023.

iPhone je važniji korisnicima određenih godina

Svojom poslednjom anketom organizacija je pokušala da izmeri koliko su uređaji bitni korisnicima prema starosti, a rezultati nisu onakvi kakve biste očekivali.

Nova studija CIRP-a “Možda mlađi kupci nisu zavisni od svojih uređaja…” objavljena je na njihovom Substacku, prenosi 9to5Mac.

Podelivši ispitanike u šest starosnih grupa, pitali su ih koliko brzo bi zamenili ili popravili svoj iPhone, iPad ili Mac. Iako biste verovatno očekivali suprotno, pokazalo se da najmlađa grupa, koju čine 18-24-godišnjaci, ima najmanji procenat onih koji bi iPhone zamenili bilo “odmah – isti dan” ili “unutar dan-dva”. Takvih je 59 procenata.

Stariji bi pre zamenili ili popravili svoj iPhone nego mlađi

Grupa od 55 do 64 godine imala je najviše, 90% onih koji su rekli da bi zamenili ili popravili iPhone unutar dan ili dva ili odmah. A oni starosti između 45 i 54 godine bili su vrlo blizu – 89%. Ovo je fascinantno kada se uzme u obzir da se za mlađe korisnike najčešće govori da su zavisni od svojih uređaja.

CIRP dodaje da postoji mnogo faktora koje je potrebno uzeti u obzir kada se radi o tome koliko brzo neko može da planira da popravi ili zameni svoj uređaj, kao što je finansijska sposobnost, pristup Apple Storeu / servisu za popravku, posedovanje rezervnog uređaja i drugo.

Ali CIRP veruje da je razlika između generacija jasna. I za iPad i Mac pokazalo se da stariji korisnici brže menjaju ili popravljaju te uređaje nego oni najmlađi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare