20. Novembra 2023.

iPhone 16 Pro modeli navodno dobijaju veće ekrane i brzinu osvježavanja

Predstojeći iPhone 16 Pro modeli izgleda dobijaju ekrane dužine dijagonale 6,27 i 6,86 inča sa brzinom osvježavanja od 120 Hz, dok osnovni modeli ostaju na istom

Iako je tek nedavno lanisrana iPhone 15 serija telefona, informacije o predstojećoj već cure, a sada potiču od navodnih izvora iz lanca snabdevanja koje su se pojavile na korejskom sajtu blog.naver. Prema njima, iPhone 16 Pro modeli imaće veće ekrane, ali i brzinu osvežavanja, a osnovni modeli zadržaće se na istim specifikacijama kao i prethodna, odnosno ovogodišnja generacija Apple telefona.

Tako će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max imati LTPO panele sa dužinom dijagonale 6,27 i 6,86 inča i brzinom osvežavanja ekrana od 120 Hz. Osnovni, „vanila“ modeli ostaće na 6,12 i 6,69 inča kao i brzinom osvežavanja ekrana od 60 Hz.

U veličinu najboljeg modela u seriji malo je teško poverovati, pa bi ove informacije dodatno trebalo posmatrati sa rezervom.

Pomenute specifikacije potvrđuje industrijski insajder Ros Jang koji ujedno tvrdi da Pro Motion tehnologija za ekrane stiže na osnovne iPhone modele tek 2025. godine.

iPhone-15-pravi-trenutak-za-prodaju -polovnog-telefona

Iako kupcima starijih iPhone modela možda neće smetati da eventualno provedu još jednu godinu sa skromnih 60 Hz, treba istaći da skupi ekrani osnovnih Apple telefona polako počinju da izgledaju nekonkurentno u poređenju sa Android ponudama više i srednje klase telefona.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare