23. Aprila 2024.

iPhone 16 bi na kraju skroz mogao da ostane bez fizičkih tastera

Apple je navodno obavio pordužbine za svoju predstojeću iPhone 16 liniju telefona za novi sistem kapacitivnih tastera koji bi u potpunosti trebalo da zamene fizičke dugmiće na novim modelima. Iako smo iste glasine čuli i prošle godine koje su se tada odnosile na iPhone 15 seriju, to se naposletku sa ovim telefonima nije desilo i plan je otkazan zbog proizvodnih izazova u mesecima pred lansiranje telefona, ali ove godine plan bi trebalo da iz ideje pređe u delo.

Izveštaj iz lanca snabdevanja azijskog portala Economic News Daily kaže da je Apple napravio narudžbine od kompanije Advanced Semiconductor Engineering, što sugeriše da će kapacitivna dugmad stići na iPhone 16 ove godine. Narudžbina navodno uključuje modul sistema u paketu koji će zameniti fizičke tastere na obe strane iPhone 16 telefona kapacitivnim dugmadima umesto njih.

Ovo takođe uključuje dodavanje dve dodatne Taptic Engine komponente sa svake strane iPhone 16 modela, tako „da omogući korisnicima povratnu vibraciju“ prilikom pritiskanja kapacitivnih tastera.

Apple iPhone 15 Pro bez fizičkih dugmića

Ranije se šuškalo da kompaniji Apple treba najmanje dva modula na nivou sistema da integriše relevantne komponente kao što su kapacitivna dugmad i Taptic Engine motor kako bi uklonio fizička dugmad kao što su tasteri za zvuk i napajanje koja su korišćena na iPhone telefonima mnogo godina unazad.

Ipak, uzevši u obzir da smo i prošle godine čitali iste informacije koje su se tada odnosile na iPhone 15 liniju, koje se na kraju nisu ostvarile, i ovogodišnjim glasinama bi trebalo da pristupimo s dozom opreza. Osim pomenutog izveštaja, do sada nije bilo drugih informacija o ukidanju fizičkih tastera na Apple telefonima ove godine.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare