30. Augusta 2023.

iPhone 15 stiže 12. septembra

Nova Apple serija telefona, tačnije iPhone 15 stiže 12. septembra pošto je kompanija iz Kupertina zvanično zakazala svoju godišnju septembarsku konferenciju

Apple je zakazao svoju godišnju septembarsku konferenciju za 12. septembar, a kao i u prethodnih 14 godina, tada očekujemo novu seriju telefona, u ovom slučaju iPhone 15 stiže na predstavljanje. Uz nove telefone, kompanija iz Kupertina verovatno će predstaviti i nove verzije drugih uređaja, kao što su Apple Watch satovi i AirPods slušalice.

Konferencija će biti strimovana onlajn u 19 časova po srednjeevropskom letnjem vremenu, odnosno u 13 časova po pacifičkom vremenu (PT), na Apple sajtu ili na Apple TV aplikaciji.

Nova iPhone 15 serija telefona treba da sadrži četiri modela telefona: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro kao i iPhone 15 Pro Max koji će možda ipak nositi ime iPhone 15 Ultra. Kada je u pitanju poslednji model iz serije, glasine su sugerisale da će on doživeti izvesno kašnjenje zbog problema u proizvodnji, pa možda izađe tek u oktobru. Međutim, tu informaciju nije zvanično potvrdila kompanija.

Ovaj model takođe bi trebalo da je značajno izgubio na težini, nakon što je njegov parnjak iz prethodne serije sa svojom gramažom od 240 grama dobio ozloglašeni nadimak „mašina od pola kile“. Proces „mršavljenja“ trebalo bi da omogući novom modelu da bude doslovno lakši i udobniji za korišćenje. Osim toga, on će kao flegšip serije imati i najveći ekran, ali i biti jedini ovogodišnji Apple model koji će navodno nositi periskopsku zum kameru.

iPhone-15-pravi-trenutak-za-prodaju -polovnog-telefona
iPhone 15 stiže

Kada je u pitanju iPhone 15 Pro model, glasine ukazuju da će on imati titanijumsku završnu obradu, zbog koje bi i ovaj uređaj trebalo da bude lakši nego što su to Apple telefoni inače. Uz to, umesto nerđajućeg čelika, titanijum bi takođe trebalo da učini da telefon bude jači i otporniji.

Osnovni modeli iPhone 15 i iPhone 15 Plus u ovoj seriji trebalo bi da stižu sa Dynamic Island opcijom na ekranima, deleći je sa ranijim, ali i novim Pro modelima. Takođe, oba telefona trebalo bi da dobiju kameru unapređene rezolucije od 48 MP. Međutim, ona će i dalje biti inferiorna u odnosu na onu u iPhone 14 Pro modelima jer će imati manji senzor, što znači da će kvalitet slike biti slabiji.

Potencijalna Thunderbolt podrška za iPhone 15 stiže

Novina za celu seriju trebalo bi da bude USB-C port, koji će verovatno imati i Thunderbolt podršku. Tako iPhone 15 stiže sa potencijalno boljim kvalitetom signala i većom brzinom protoka podataka.

Ipak, kako tvrde glasine, samo skuplji modeli iz serije, odnosno Pro modeli će imati veće brzine prenosa, dok će prva dva modela biti ograničena na USB 2.0 interfejs. Iako su sve informacije o karakteristikama novih telefona nezvanične, uskoro ćemo videti koje od njih su bile tačne, jer iPhone 15 stiže 12. septembra na predstavljanje.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare