19. Septembra 2023.

iPhone 15 Pro sa 128 GB ograničen je na 1080p za ProRes snimanje ako nije povezan na spoljnu memoriju

Novi iPhone 15 Pro u osnovnoj varijanti sa 128 GB ograničen je na 1080p za ProRes video snimanje osim ako ga ne priključite na spoljnu memoriju

ProRes video snimanje ostaje ograničeno na kvalitet od 1080p pri 30 fps na novom iPhone 15 Pro modelu u osnovnoj varijanti od 128 GB osim ukoliko ne snima direktno na povezani eksterni memorijski uređaj. Ovo ograničenje Apple ne pominje na stranici sa tehničkim specifikacijama novog telefona na svom sajtu, ali je ono navedeno kada se iPhone 15 Pro poredi sa drugim iPhone telefonima u Apple Store aplikaciji.

Na modelima iPhone 15 Pro sa 256 GB i iPhone 15 Pro Max, ova vrsta video snimanja podržana je u kvalitetu do 4K pri 60 fps, kako u internoj, tako i u spoljnoj memoriji.

Isto ograničenje koje ima osnovna varijanta novog Pro modela važi i za one iz prethodnih serija, odnosno iPhone 13 Pro i 14 Pro sa 128 GB skladišnog prostora. Međutim, ova dva telefona ne mogu da snimaju ProRes ni na eksternu memoriju, pa iPhone 15 Pro barem dobija neko unapređenje u ovom pogledu.

Apple ProRes funkcija može da komprimuje video zapise u male datoteke bez gubitka većeg dela kvaliteta slike. Nju je razvio Apple Inc. za upotrebu u postprodukciji i inače može da podržava video rezoluciju do 8K i nalsednik je formata Apple Intermediate Codec.

iPhone 15 Pro sa 128 GB ostaje ograničen na 1080p za ProRes

Međutim, ProRes video fajlovi su veoma veliki, a kompanija tvrdi da je jednominutni desetobitni ProRes snimak veličine okvirno 1,7 GB u 1080p ili 6 GB u 4K rezoluciji. S tim u skladu, kompanija verovatno smatra da mi omogućavanje 4K ProRes video snimanja u internu memoriju na iPhone 15 Pro modelu sa 128 GB bila loše korisničko iskustvo, piše MacRumors.

Ipak, s obzirom na to da je snimanje direktno na eksternu memoriju sada opcija, to je u odnosu na prethodne modele sada manji problem. Ova funkcija uvedena je na iPhone 13 Pro modele, a Apple je i dalje nije uvrstio na osnovne varijante telefona u serijima, što se odnosi i na iPhone 15 i iPhone 15 Plus.

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare