4. Oktobra 2023.

iPhone 15 Pro Action Key funkcija je bila dostupna na Android telefonima pre 8 godina

Jedna od novina koje su stigle sa Apple telefonima je iPhone 15 Pro Action Key, novo dugme – prečica, koje se može prilagođavati prema vašim potrebama

Umesto „mute“ prekidača, koji je godinama bio zaštitni znak Apple telefona, iPhone 15 Pro Action Key funkcija je novina kojom se hvale samo najnoviji „Pro“ modeli. U pitanju je taster koji se može programirati sa 9 predefinisanih funkcija. Međutim, revolucionarni Action Key je postojao kao slična funkcija na Android telefonima još pre 8 godina.

Kada je predstavljen 2015. godine, Honor 7 je imao takozvani pametni „Smart key“ taster, koji je podržavao jedan klik, dupli klik i dugi klik. Preko ovih funkcija ste mogli da pokrenete kameru, otvorite aplikacije, pozovete glasovnu kontrolu i još mnogo toga.

Godinu dana kasnije se pojavio Honor 8, koji je „Smart key“ funkciju imao integrisanu u senzor otiska prste smešten na zadnjoj strani telefona. Otisak prsta je zahtevao da pritisnete senzor, a druge akcije su bile rezervisane za različite funkcije i prečice, piše Kuai Technology.

Honor 8

Nažalost, većina ovih funkcija je nestala sa narednim modelima koje je Honor predstavio, a trebalo je da prođe 8 godina da nešto već viđeno Apple predstavi kao iPhone 15 Pro Action Key funkciju.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare