29. Maja 2023.

Ipak nije montaža: Američki senator srećan zbog rusofobične izjave

Izuzetno sam zadovoljan “besom” ruskih vlasti zbog moje podrške Ukrajincima, izjavio je američki senator Lindzi Grejem, koji je prethodno stavljen na poternicu Rusije, zbog svoje izjave da “smrt Rusa” predstavlja “najuspešnije trošenje američkog novca”.

“Veliku radost mi donosi saznanje da je moja posvećenost Ukrajini izazvala gnev Putinovog režima. Nastaviću da stojim uz i za slobodu Ukrajine sve dok svaki ruski vojnik ne bude proteran sa ukrajinske teritorije”, napisao je Grejem na Tviteru.

On je nastavio sa provokacijama, rekavši da će se podrediti nadležnosti Međunarodnog krivičnog suda ako to i Rusija učini.

“Konačno, evo ponude mojim ruskim ‘prijateljima’ koji žele da me uhapse i sude za to što smo Putinov režim prozvali kao ratne zločince. Podrediću se nadležnosti Međunarodnog krivičnog suda ako vi to učinite. Dođite i napravite svoj najbolji slučaj. Vidimo se u Hagu!”, poručio je američki senator.

“Američki, britansko – anglosaksonski mediji sada pokušavaju da nas ubede da je navodna izjava senatora Grejema izvučena iz konteksta. Čak i da je montirana od strane kijevskog režima. Ali nismo čuli ni reč bilo kakve osude kijevskog režima. Želim da predložim jedan ne tako loš predlog. Ako senator Grejem, koji je bio učesnik ovih dramatičnijih događaja, veruje da su njegove reči izvučene iz konteksta i da ne misli tako, ima priliku da se o tome izjasni”, kazala je Zaharova.

Reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekavši da je velika sramota za zemlju što ima takvog senatora.

“Teško je zamisliti veću sramotu za zemlju nego imati takve senatore”, kazao je Peskov.

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare