30. Augusta 2023.

Interpol izdao hitan apel

Interpol je izdao međunarodni apel za identifikaciju tela dečaka pronađenog vazanog za kamen i umotanog u foliju u reci Dunav u Nemačkoj.

Vlasti ove zemlje zatražile su od Interpola da prosledi takozvano crno obaveštenje, uključujući slike rekonstrukcije lica, za 185 zemalja članica organizacije.

Posmrtni ostaci deteta otkriveni su u blizini Grosmehringa u Bavarskoj 19. maja prošle godine, ali nije poznato koliko je dugo bilo u vodi.

Vlasti ove zemlje zatražile su od Interpola da prosledi takozvano crno obaveštenje, uključujući slike rekonstrukcije lica, za 185 zemalja članica organizacije.

Pretpostavlja se da je dečak imao između pet i šest godina. Bio je visok oko 110 cm i težak oko 15 kg, smeđe kose i nulte krvne grupe.

Jurgen Štok, generalni sekretar Interpola, rekao je: “Kroz ovo crno obaveštenje, Interpol poziva globalnu zajednicu za sprovođenje zakona da unakrsno proveri baze podataka i konsultuje otvorene ili nerešene slučajeve. Neko, negde zna nešto o ovom dečaku, pa je podjednako važno da se određeni detalji objave javno. Bilo da je žrtva trgovine ljudima, otmice ili nasilja, posvećeni smo mobilizaciji svih Interpolovih policijskih snaga da ga identifikujemo i pomognemo istražiteljima da rasvetle njegovu smrt.”

Nemačka policija takođe želi da čuje od svakoga ko se seća nestalog deteta koje odgovara opisu dečaka pronađenog u reci, a čiji bi nestanak mogao biti povezan sa slučajem.

Oni mogu raditi s Interpolom kako bi pomogli rođacima koji veruju da bi dečak mogao biti član njihove biološke porodice da dobiju poređenje DNK.

Inače, crna obaveštenje je izdato u okviru programa Identifikuj me, koji je pokrenut u maju kako bi pomogao policiji u Belgiji, Njemačkoj i Holandiji da identifikuje 22 žene i devojčice za koje veruju da su ubijene.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare