27. Jula 2023.

Incident: Amerikanci nanišanili ruske lovce

Bespilotna letelica MQ-9 Riper, međunarodne koalicije predvođene SAD, opasno se približila lovcima Su-35 i Su-34, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije iznad Sirije.

Ovo je izjavio zamenik načelnika Ruskog centra za mirenje zaraćenih strana kontraadmiral Oleg Gurinov.

“U 07:34, 26. jula, na visini od 6.200 metara u oblasti El-Bab, ponovo se opasno približila bespilotna letelica MQ-9 ‘koalicije’ paru aviona Su-35 i Su- 34, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije”, rekao je Gurinov.

Prema njegovim rečima, ruski piloti su se ponovo našli na nišanu drona što je automatski aktiviralo odbrambene sisteme aviona i ispaljivanje vazdušnog mamca.
Prema rečima Gurinova, u području Tanfa, kroz koji prolaze međunarodni vazdušni putevi, zabeleženo je 14 kršenja vazdušnog prostora Sirije od strane četiri para lovaca F-16, jednog para lovaca Rafal i dva para lovaca Tajfun, međunarodne koalicije.

“SAD nastavljaju da dezinformišu svetsku zajednicu o nekonfliktnim i nezakonitim letovima svojih bespilotnih letelica u sirijskom vazdušnom prostoru, optužujući rusku stranu za opasna zbližavanja”, zaključio je ruski kontraadmiral, istakavši visoki profesionalizam ruskih pilota.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare