17. Februara 2023.

Imas o Đokoviću: U Melburnu su svi vidjeli…

Imas, koji vodi akademiju “Ljubav i mir” u Marbelji, u razgovoru za Marku se prisetio mnogih detalja vezanih za rad sa Novakom.

Đoković je u Melburnu u januaru osvojio Australijan open po deseti put i Pepe je rekao da je kontaktirao tada svetskog broja jedan kako bi mu čestitao.

Poslao sam Novaku poruku i rekao mu koliko ga volim, da je ta titula nešto predivno, ali da je to što nas je naučio još lepše, kada je pokazao tu emociju ljubavi“, kaže Imas.

On je posebno izdvojio taj emotivni momenat kada je Novak po završetku meča otišao do lože, da u zagrljaju sa majkom Dijanom i bratom Markom proslavi veliki uspeh.

Tada su svi videli da je ljudsko biće, a ne hladna mašina za pobeđivanje. Nije bilo euforije, već osećaj svesnosti, empatije i mnogo ljubavi, tada kada se popeo na tribine i srušio se“, dodao je Španac.

Španac je takođe rekao da je Novak iza sebe imao izuzetno tešku i izazovnu godinu.

Zamislite sebe kao ljudsko biće, pre svega to da nije mogao da igra koliko je želeo. S xruge strane, na ljudskom nivou, šta je sve preživeo, za šta su ga osuđivali, za neke stvari s pravom, za neke ne. Imao je veliko iskušenje, on je čovek i to vremenom dolazi. Imao je najtežu godinu, bez dileme, i personalno i emotivno“.

Otkrio je i detalje oko toga kako njih dvojica sarađuju.

Ja nisam sa njim na terenu, samo ponekad u njegovoj kući, miran, tih, mi razmenjujemo mišljenja, pričamo. Tako da on može da izrazi šta želi i da to podeli sa mnom. Želim da budem jasan da ja nisam neko ko zna više od njega i ko ga uči, niti neko ko ga savetuje, niti da sam taj koji zna nešto što on ne zna. I ja sam ljudsko biće u procesu razvitka, imam ono što je moje i to delim sa njim jer on tako želi. Razmenjujemo mišljenja i pričamo. Meni je to vrlo važno, nije to kao da jedan drugog učimo o onom što ovaj drugi ne zna. To je kao i sa decom. Pričamo o svemu, dalimo, oboje rastemo istovremeno“, dodao je Imas.

Takođe, Pepe je otkrio i jednu stranu Novaka koja nije tako poznata, a koju je otkrio tokom decenije saradnje.

On želi da se razvija iznutra, a to nije često u sportu na visokom nivou, u ovom egocentričnom društvu. On želi da bude takav da raste kao ljudsko buće, to je jedna od najboljih Novakovih karakteristika. Neka ljudi znaju da je iza te osobe koja podiže mnogo trofeja i igra dobro, čovek za kog mogu da kažem da je otvoren i ima veliko srce. On je ljudsko biće koje želi da se razvija i evoluira, ne radi se samo o tenisu, već lično, kod kuće, u porodici, sa ljudima oko sebe i to je prelepo“, zaključio je Imas.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare