25. Oktobra 2023.

Imamo za tebe idealan jesenji desert, a recept je super jednostavan!

Uživaj u ukusnom i jednostavnom jesenjem desertu sa pečenim kruškama, cimetom i medom!

Miris tople jeseni uz idealan desert koji će te oduševiti, a priprema nije komplikovana! Probaj ukusne pečene kruške s cimetom i medom…

Sastojci:

  • 4 zrele, ali čvrste kruške, oljuštene, prepolovljene i očišćene od koštica
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/4 šolje isjeckanih orašastih plodova (kao što su orasi, bademi, pistacije, lješnjaci ili pekan orasi), po želji
  • Vanilin sladoled ili šlag za posluživanje, po želji
pexels

Priprema:

Zagrij pećnicu na 190°C. Prepolovi kruške i ukloni koštice i sjemenke koristeći kašiku ili alat za vađenje sjemenki. Ako kruške nisu stabilne, možeš iseći mali dio sa strane da bi stajale ravno u posudi za pečenje.

Stavi polovine krušaka, isječene strane nagore, u posudu za pečenje. U maloj posudi, sjedini otopljeni maslac i med dok se dobro ne povežu. Prelij smjesu meda i maslaca preko krušaka, pazi da ih ravnomjerno prekriješ.

Pospi cimet preko krušaka. Cimet će ne samo dodati ukus već će i kuhinji pružiti divan miris dok se kruške peku. Ako voliš hrskavu teksturu, pospi isjeckane orašaste plodove preko krušaka. Orašasti plodovi dodaju ugodan kontrast mekoći pečenih krušaka.

Prekrij posudu za pečenje aluminijskom folijom i peci u unaprijed zagrijanoj pećnici 30-40 minuta, ili dok kruške ne postanu mekane. Vrijeme pečenja može varirati u zavisnosti od zrelosti krušaka, pa provjeri da li su mekane ubadajući viljuškom ili nožem. Trebaju biti meke, ali ne gnjecave.

Uživaj u ukusnom i jednostavnom jesenjem desertu sa pečenim kruškama, cimetom i medom!

Miris tople jeseni uz idealan desert koji će te oduševiti, a priprema nije komplikovana! Probaj ukusne pečene kruške s cimetom i medom…

Sastojci:

  • 4 zrele, ali čvrste kruške, oljuštene, prepolovljene i očišćene od koštica
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/4 šolje isjeckanih orašastih plodova (kao što su orasi, bademi, pistacije, lješnjaci ili pekan orasi), po želji
  • Vanilin sladoled ili šlag za posluživanje, po želji
pexels

Priprema:

Zagrij pećnicu na 190°C. Prepolovi kruške i ukloni koštice i sjemenke koristeći kašiku ili alat za vađenje sjemenki. Ako kruške nisu stabilne, možeš iseći mali dio sa strane da bi stajale ravno u posudi za pečenje.

Stavi polovine krušaka, isječene strane nagore, u posudu za pečenje. U maloj posudi, sjedini otopljeni maslac i med dok se dobro ne povežu. Prelij smjesu meda i maslaca preko krušaka, pazi da ih ravnomjerno prekriješ.

Pospi cimet preko krušaka. Cimet će ne samo dodati ukus već će i kuhinji pružiti divan miris dok se kruške peku. Ako voliš hrskavu teksturu, pospi isjeckane orašaste plodove preko krušaka. Orašasti plodovi dodaju ugodan kontrast mekoći pečenih krušaka.

Prekrij posudu za pečenje aluminijskom folijom i peci u unaprijed zagrijanoj pećnici 30-40 minuta, ili dok kruške ne postanu mekane. Vrijeme pečenja može varirati u zavisnosti od zrelosti krušaka, pa provjeri da li su mekane ubadajući viljuškom ili nožem. Trebaju biti meke, ali ne gnjecave.

Izvadi pečene kruške iz rerne i ostavi ih da se malo ohlade. Posluži tople pečene kruške sa kuglom vanilin sladoleda ili šlagom, ako želiš. Prelij preostale sokove iz posude za pečenje preko krušaka za dodatni eksploziju ukusa.

Uživaj u ovom jednostavnom i ukusnim jesenjem desertu, koji će tvoj dom ispuniti najljepšim mirisima jeseni…

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare