13. Februara 2023.

Imala je tri pobačaja, a onda se suočila sa osudama: Marija Mikić dala savjet

Marija je pre prve trudnoće imala tri pobačaja i dugo nije mogla da sazna razlog. Koliko god to bila bolna tema za nju i njene bližnje, odlučila je da o tome priča javno, kako bi skrenula pažnju na čest problem.

– U jednom trenutku drugarica me je uhvatila za ruku i rekla: “Zašto ne uradiš test na trombofiliju”. Ja sam rekla da meni niko nikad nije rekao za to. Kada sam saznala, to je bio ključ problema. Onda smo krenuli sa terapijom i odmah smo uspeli da održimo trudnoću – objašnjava pevačica u emisiji “RTS ordinacija”.

Marija ne krije da je bilo teško da govori o svom problemu:

– Bilo me je sramota. Dok ne sedneš sa nekom ženom i kažeš tako nešto, ona ti neće reći sama, nego će tek tada reći: ‘I meni isto.’ Samo kada se ljudi poistovete sa nekim otvoriće se o nekom svom problemu – kaže Marija Mikić.

Drugu trudnoću dočekali su sa oduševljenjem i potpuno neočekivano. Svemu je pristupila sa velikim oprezom. Proverava D-dimer, a svim ženama savetuje da se za svaki problem obrate svom lekaru.

– Ne bi mi u životu palo na pamet da kažem nekom šta sam ja pila i da neko koristi moju terapiju. Postoje parametri, postoje rezultati, postoje patološki nalazi, svačiji organizam je drugačiji. Milion puta sam naglasila da nisam doktor i da samo mogu da posavetujem da uradite taj nalaz – iskrena je Marija.

Kada je javno objavila da je u ostala u drugom stanju mesec i po dana nakon porođaja, suočila se sa osudama, iako su to bili momenti u kojima treba da bude apsolutno srećna.

– Koliko moraš biti nesrećan da ženi tako nešto napišeš, pogotovo ženi koja je u drugom stanju. Da li oni znaju kroz šta sam prošla? Da li oni znaju koliko sam plakala? Da li oni znaju koliko sam puta molila Boga da sve bude kako treba – istakla je Marija u emisiji “RTS Ordinacija”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare